Acasa » Blog Opera Nights » Boema, 16 iulie, Deva

Boema, 16 iulie, Deva

Boema

La bohème (Boema) este o operă în patru acte cu muzica lui Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după romanul „Scènes de la vie de bohème”, de Henri Murger.

Premiera operei a avut la Torino, „Teatrul Regio”, la 1 februarie 1896, sub conducerea dirijorului Arturo Toscanini.

Așa cum îi spune și titlul, atât piesa, cât și spectacolul de operă urmăresc viața boemă a parizienilor de la începutul anilor 1800. Centrul poveștii este relația de dragoste dintre poetul Rodolfo și vecina sa, Mimi, în Parisul anului 1830.

În spectacolul de la Deva, Rodolfo va fi interpretat de către Hector Lopez, iar Mimi va fi soprana Diana Țugui. Ambii protagoniști sunt câștigători ai premiului pentru cei mai buni soliști de operă din România la Gala Premiilor Operelor Naționale 2015, la Iași.

Boema va fi dirijată de către Gheorghe Stanciu (Constanța), iar corul și orchestra aparțin Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Biletele pentru spectacolul din 16 iulie, desfășurat în curtea interioară a Colegiului Național „Decebal” sunt disponibile online, pe Eventim.ro. Offline, biletele se găsesc în rețeaua de magazine Eventim. Mai multe detalii, găsiți în acest articol.

Ne vedem la spectacol!


Lasa un raspuns