Acasa » Blog Opera Nights » Burse de studiu Opera Nights pentru studente/studenți la canto

Burse de studiu Opera Nights pentru studente/studenți la canto

IMG_20150718_131103

Organizatorii Festivalului de operă în aer liber Opera Nights au decis să acorde, începând cu anul 2016, bursa specială Opera Nights. Chiar dacă valoarea acesteia nu este foarte mare, credem că se va constitui într-un stimulent pentru studenții la conservator, secția canto.

Bursa se acordă oricărei studente/student la secția de canto din România și va fi în valoare de 4500 de lei – respectiv 450 de lei/10 luni. Pe parcursul unui an, se acordă o singură bursă.

Se pot înscrie studente și studenți de la orice facultate/secție de profil din România, pe baza unei adeverințe eliberate de secretariatul respectivei institutții care să confirme faptul că urmează cursurile de canto. Bursa se acordă începând cu luna octombrie a anului pentru care se face înscrierea, în cuantum de 450 de lei/lunar sau toată suma (decizia urmează să fie luată de organizatori). Prin urmare, sunt așteptați să se înscrie studente/studenți din toți anii de studiu, inclusiv anul terminal. Pe adresa de email gruiann@gmail.com se vor trimite, până cel târziu la data de 1 mai 2016 o cerere de înscriere cu datele personale (nume, prenume, an de studiu, instituția de învățământ superior), adeverința menționată și fișiere audio/video conținând două arii la alegere.

Câștigătoarea/câștigătorul bursei vor fi anunțați până la data de 1 iunie 2016 și vor fi invitați să participe la concertul extraordinar al absolvenților de master class susținut de soprana Leontina Văduva în cadrul Opera Nights 2016, cu posibilitatea obținerii unui rol în ediția 2017 a festivalului.

Comisia de evaluare a câștigătoarei/câștigătorului bursei este formată din soprana Leontina Văduva, soprana Daniela Vlădescu (directoarea artistică a festivalului Opera Nights) și dirijorul Gheorghe Stanciu.

 

 


Comments

  1. Andra Tautu spune:

    Minunata veste! Ca si participant la masterclassul doamnei Leontina Vaduva, este o onoare sa citesc despre aceste lucruri care ne aduc cinste ca si popor, artisti si dascali ce sustin noua generatie.
    Am postat si eu pe blogul meu, Jurnal de Soprana, despre aceste noutati. Sa ajunga la cat mai multi studenti pasionati !

    http://jurnal-de-soprana.blogspot.ro/2016/02/bursa-de-studii-in-dar-pentru-studentii.html

Lasa un raspuns