Acasa » Blog Opera Nights » Povestea unei imagini

Povestea unei imagini

Untitled-1

 

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Uneori, însă, cuvintele desăvârșesc și deslușesc imaginile. Vă propunem, așadar, un exercițiu de imaginație pentru povestea din spatele imaginii Opera Nights 2016.

O noapte cu ploi de stele. O frumoasă doamnă, fredonând o arie cunoscută, își plimba degetele printr-o colecție cu viniluri vechi. Alături de ea, motanul Figaro, un pisoi negru și umblăreț, își încovoiază coada, așteptând un dram de atenție. Ea își poartă mărunt pașii prin încăpere, iar cârlionții albaștri-verzui dansează încet, într-o halucinantă imagine Art Nouveau, ca și cum nucleul artistic glisând spre secession din centrul Devei ar fi căpătat suflu și formă umană.

Liniște.

Dintr-o dată, tumult sonor. Viori, acorduri de pian, violoncele și percuții, voci impresionante sparg tăcerea nopții.

Castelul Corvinilor freamătă în zare, la fel ca atunci, în secole de demult, când Sala Dietei era gazda celor mai frumoase rochii ale domnițelor din ținut.

 

 

Dacă o veți vedea prin oraș, să știți că frumoasa doamnă vă așteaptă între 12 și 17 iulie în Deva și în Hunedoara, să fredonați împreună arii celebre, sub clar de lună. Motanul Figaro va fi acolo, și poate, dacă sorții vor zâmbi, fluturașii vor avea, din nou, aripioare.

Biletele sunt disponibile online pe Eventim.ro, sau în rețeaua magazinelor partenere Eventim. 


Lasa un raspuns