Acasa » Blog Opera Nights » Opera Nights 2017

Opera Nights 2017

devart   logonegru-1

Opera Nights 2017

Din 2011, Opera Nights completează nopțile cu clar de lună… sau chiar pe cele cu nori, adăugând un plus de emoție, fără însă a-și dezamăgi publicul. Un public entuziast, înțelegător, din ce în ce mai fidel și mai numeros. Un public pentru care, de ani buni, luna iulie înseamnă și Opera Nights.

Opera Nights va fi punctuală și la întâlnirea din 2017!

Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Hunedoara și Primăria Municipiului Deva vor susține și în 2017 festivalul Opera Nights! Organizatorii nu pot decât să aprecieze la superlativ implicarea celor trei instituții publice în susținerea unui festival cu notorietate națională și internațională.

Festivalul va fi realizat în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța.

Intervalul de desfășurare – 18-23 iulie 2017.

 În ceea ce privește locurile de desfășurare, intervin noutăți semnificative.

La Hunedoara vom renunța la curtea interioară a castelului, spectacolele urmând să aibă loc pe esplanada din fața castelului – curtea superioară, înainte de intrarea pe podul de acces în castel. Festivalul va beneficia astfel de imaginea spectaculoasă a întregului Castel al Corvinilor, numărul locurilor va putea fi mărit, se va renunța la costisitorul podit al curții, iar spectatorii vor beneficia de un plus de siguranță.

La Deva festivalul va reveni pe esplanada Lapidarium a Palatului Magna Curia (Muzeul Civilizației Dacice și Romane), pentru care vor fi obținute toate avizele necesare.

Programul

Pentru 2017, titlurile pe care le avem în vedere sunt următoarele (unele și sugerate de public):

 • Flautul fermecat – Wolfgang Amadeus Mozart – 18 iulie, Hunedoara
 • Ottelo – Giuseppe Verdi – 19 iulie – Deva
 • Lucia di Lamermoor – Gaetano Donizetti – 20 iulie, Hunedoara
 • Balul Operei – 21 iulie – Hunedoara
 • Paiațe (Ruggiero Leoncavallo) și Cavaleria rusticană (Pietro Mascagni) – 22 iulie, Deva
 • Forța destinului – Giuseppe Verdi – 23 iulie, Hunedoara

Distribuția fiecărui va fi stabilită în perioada următoare. Vă putem spune că va fi o distribuție internațională, dar veți putea vedea și asculta și soliste și soliști de primă mărime ai scenei lirice românești.

Prețul biletelor și data de punere în vânzare nu au fost stabilite, dar foarte probabil vom apela din nou la platforma eventim.ro.

Toate comunicările referitoare la Festivalul Opera Nights vor fi făcute publice pe site operanights.ro și pagina de facebook https://www.facebook.com/OperaNights/

 

Alexandra Dragoș

Manager de comunicare

 

 

 


Comments

 1. ButIurca Antoniu spune:

  Bună ziua
  Va rog sa-mi spuneți care e modalitatea de înscriere la masterclassul doamnei Leopoldina Vaduva.
  MULȚUMESC.

Lasa un raspuns