Acasa » Opera Nights » Ediția 2014 » Master Class

Master Class

Festivalul Opera Nights ediția a IV-a – 2014

Master class de interpretare vocală cu Leontina Văduva

În fiecare an organizatorii Festivalului „OPERA NIGHTS”, festival de operă în aer liber care se desfășoară în perioada 15-20 iulie 2014 la Deva și Hunedoara, doresc să vă surprindă cu evenimente prețioase și inedite.

În acest an se inițiază Cursurile de master class de Operă care se adresează studenţilor sau absolvenţilor care doresc să îşi pună în valoare abilităţile vocale şi să îşi desăvârşească pregătirea în domeniu.

Soprana de talie internaţională Leontina Văduva va susţine cursuri de canto dedicate tinerilor artişti lirici. Soliştii de operă aflaţi la începutul carierei, studenţi sau absolvenţi ai academiilor de muzică, vor avea ocazia de a se perfecţiona, în perioada 16 iulie-20 iulie 2014, sub îndrumarea uneia dintre cele mai mari personalităţi ale teatrului liric mondial.

Cursurile se vor desfășura zilnic în Sala Şemineului de la Palatul Magna Curia din Deva, fiind necesară prezenţa tuturor participanților pe toată durata sesiunii.

Fiecare dintre cursanți va avea zilnic la dispoziție 30 minute de studiu (vocalize pentru încalzire și tehnică vocală; interpretarea celor două arii la care se va urmări rezolvarea problemelor de emisie vocală, respirație, frazare, pronunție, stil, expresivitate.)

Pe data de 20 iulie orele 11.00, la încheierea cursurilor, participanții vor susține un concert în Sala Şemineului de la Palatul Magna Curia din Deva și vor primi o diplomă de absolvire a Cursurilor de master class de Canto cu maestra Leontina Văduva.

Persoanele interesate se pot înscrie trimiţând un CV cu fotografie la adresa de e-mail gruiann@gmail.com până în data de 15 iunie 2014.

Participanții sunt rugaţi să pregătească două arii de operă din repertoriul de operă clasică franceză şi italiană. Ariile se vor interpreta în limba originală. Repertoriul ales se va menţiona în cererea de înscriere.

Taxa de participare la Cursurile de Master class este de 200 lei și va fi achitată în contul ASOCIAŢIEI CULTURALE DevART DEVA: RO78 RNCB 0160 0983 1052 0001 deschis la BCR Sucursala Deva, până la data de 15 iunie 2014.

La cerere organizatorii pot asigura cazarea în hotel 2 stele şi trei mese/zi la valoarea de 80 lei/zi/persoană. Solicitanţii pot face comenzile pe adresa de e-mail menţionată de mai sus, o dată cu trimiterea datelor solicitate pentru înscriere.